Kortkolom cultuur

Twintig mensen weg bij Havenmuseum

rotterdam. Bij het Havenmuseum verliezen twintig mensen hun baan. Dat staat in een aangepast reorganisatieplan van het Rotterdamse museum. Het gaat om 13,2 fte’s. Volgens de directie is een reorganisatie nodig omdat de gemeente de subsidie heeft teruggeschroefd van jaarlijks 1,6 miljoen naar 1 miljoen euro. De personeelsvertegenwoordiging is het nog niet eens met het plan, maar de directie ziet geen alternatief. (Novum)

Scorsese maakt docu over Bill Clinton

LOS ANGELES. Regisseur Martin Scorsese gaat voor tv-zender HBO een documentaire maken over Bill Clinton heeft zijn volledige medewerking toegezegd. Ook na zijn twee termijnen als president van de Verenigde Staten blijft Clinton een invloedrijke figuur in de nationale en internationale politiek, aldus Scorsese. „Via intieme gesprekken hoop ik inzicht te kunnen geven in deze raadselachtige persoon.” HBO kon nog niet zeggen wanneer de opnames beginnen. (Reuters)

Dood van Winehouse opnieuw onderzocht

londen. Het onderzoek naar de dood van Amy Winehouse moet over. De lijkschouwer die haar onderzocht had niet de juiste kwalificaties. Winehouse werd vorig jaar in juli op 27-jarige leeftijd levenloos in haar huis gevonden. Volgens het onderzoek was ze gestorven aan de gevolgen van alcoholvergiftiging. (Novum)