Kijken: het YouTube-jaar in een notendop - Psy verslaat ze allemaal

We hebben ons er allang bij neergelegd: Psy is al tijden niet van het beeldscherm weg te slaan. Dat zijn Gangnam Style het uitgangspunt is voor de YouTube-compilatie van 2012 is geen schok. En ook deze keer doet hij het leuk.

Als eerste wapenfeit slaat de Zuid-Koreaan vol overgave de gitaar van de bekende Gotye-na-apers aan gort. Somebody that I used to know komt er niet meer in, en aangezien Psy het best bekeken YouTube-filmpje ooit op zijn naam heeft staan, mag hij dat bepalen van YouTube.

De epische Obama-look-a-like, Felix Baumgartner, Kony 2012 en talloze andere hypes van het afgelopen jaar dansen voorbij. Uiteraard deels onder het genot van de klanken van Call me Maybe, want wie heeft er geen parodie op gemaakt. Kortom: Rewind YouTube Style, wop, wop wop wop.

    • Annemarie Coevert