Grijze dagen

De kou die even tot boven het noordoosten van Europa was teruggedrongen, rukt de komende dagen weer op en bereikt het komende weekeinde mogelijk ook het noordoosten van ons land. Tot die tijd liggen de temperaturen meestentijds boven nul en is het rustig weer.

Ook deze dinsdagavond en de komende nacht is dat het geval. Het is op de meeste plaatsen droog, er komen opklaringen voor en er kan mist of laaghangende bewolking ontstaan. Op plekken waar het langere tijd is opgeklaard kan de temperatuur dichtbij nul komen, maar op de meeste plaatsen blijft het 2 tot 4 graden boven het vriespunt.

Morgen, woensdag lijkt het dan tamelijk grijs te worden met veel laaghangende bewolking en eerst ook plaatselijk mist. Er waait een meest zwakke wind uit het zuidoosten en de temperaturen lopen uiteen van een graad of 3 in het uiterste noorden tot 6 graden in het zuiden.

Ook de nacht naar donderdag verloopt nog rustig met een paar opklaringen, maar er zijn ook regio’s met mist en laaghangende bewolking.

Vanaf donderdag wordt het onduidelijker. Terwijl vanuit het zuidwesten een volgende storing met regen en in het noordoosten mogelijk ook natte sneeuw het land binnenkomt, werkt een sterk hogedrukgebied boven Noordoost-Europa steeds meer tegen. De kans bestaat dat daardoor vanaf vrijdag koude lucht in ons noordoosten doordringt.