Eerste stadion voor WK 2014 in Brazilië is klaar

Brazil's President Dilma Rousseff (in red) kicks a soccer ball during the inauguration of the Arena Castelao in Fortaleza December 16, 2012. The Arena Castelao, the first stadium ready for World Cup 2014, was inaugurated Sunday in Fortaleza in the presence of President Dilma Rousseff. REUTERS/Roberto Stuckert Filho/Brazilian Presidency/Handout (BRAZIL - Tags: POLITICS SPORT SOCCER WORLD CUP) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS Reuters

Er passen 64.000 mensen in het Estadio Castelão in Fortaleza, als eerste klaar voor het WK voetbal.

Het eerste stadion voor het WK voetbal in Brazilië is klaar. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA gisteren bekend.

Het Estadio Castelão in Fortaleza, dat plaats biedt aan 64.000 mensen, werd zondag in gerenoveerde staat opgeleverd. Over twee jaar worden er in de badplaats zes WK-duels afgewerkt.

Deze week volgt nog een tweede stadion dat de deuren opnieuw opent. Over vier dagen is ook het Estadio Mineirão in Belo Horizonte klaar voor gebruik.

De afronding van de andere tien stadions laat nog even op zich wachten. Het stadion in Salvador volgt in februari en de voetbaltempels in Brasilia, Recife en het Maracaña in Rio de Janeiro zijn in april gereed, liet de organisatie eind vorige maand weten. Voor de overige zes stadions is nog geen specifieke openingsdatum genoemd.

Het wereldkampioenschap in het Zuid-Amerikaanse land staat over twee jaar van 12 juni tot 13 juli op het programma. Het is na 1950 de tweede keer dat Brazilië het WK organiseert. Novum