In beeld

Een tjilpende kikker en lopende vissen

Sommigen lijken zo uit een sciencefictionfilm gekropen. In de Mekong-delta in Zuidoost-Azië zijn 126 nieuwe planten- en diersoorten ontdekt. Het World Wide Fund for Nature (WWF) heeft ze vandaag gepresenteerd in het rapport 'Extra Terrestrial'. Zo vonden ze een kikker die tjilpt als een vogel, een vleermuis met duivelse kop, een hagedis met twee poten, een lopend visje, een minivis en een blinde vis. Wetenschappers vonden de 82 planten, 21 reptielen, 13 vissen, 5 amfibieën en 5 zoogdieren in 2011. De Mekong-delta is een gebied in Zuidoost-Azië langs de Mekong-rivier, en loopt onder meer door Thailand, Vietnam, Myanmar, Laos en Cambodja.
In de Mekong-regio in Zuidoost-Azië hebben wetenschappers 126 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. Onder andere deze 'lopende meerval', een zoetwatervis die op het eiland Phu Quoc bij Vietnam voorkomt. Hij loopt niet echt, maar beweegt zich rechtop voort met behulp van zijn vinnen.
AFP / WWF / Ng Heok Hee
Een hele emmer vol 'lopende meervallen'.
AFP / WWF / Ng Heok Hee
De 'yin-yang' kikker, een van de vijf nieuwe amfibieën die in de Mekong-regio werden gevonden.
AFP / WWF / Jodi J.L. Rowley / Australian Museum
Deze 'robijn-oog kuiladder' werd ontdekt in de bossen bij Ho Chi Minh City in Zuid-Vietnam.
AFP / WWF / Peter Paul van Dijk / Darwin Initiative
Dit is een van de drie ontdekte nieuwe Murina vleermuissoorten. Gevonden in het Bac Huong Hoa natuurreservaat in centraal Vietnam.
AFP / World Wide Fund for Nature (WWF) / Gabor Csorba
Een nieuwe miniatuurvis werd ook ontdekt, deze bevond zich op 83 kilometer ten noorden van Surat Thani in Zuid-Thailand. Hij wordt slechts 15 tot 20 millimeter groot.
AFP / WWF / Peter Maguire
De nieuwe miniatuurvis.
AFP / WWF / Peter Maguire
Deze 'dikpuntige' orchidee is gevonden in Thailand.
AFP / WWF / John Varigos