Congolese regering en rebellen eens over regels vredesoverleg

Vertegenwoordigers van de regering van Congo en de rebellen die in het oosten van dat land huishouden, hebben overeenstemming bereikt over de regels die zij zullen naleven in vredesgesprekken, bericht persbureau AP.

De delegaties van de rebellenbeweging M23 en de Congolese regering voeren sinds 9 december in de Oegandese hoofdstad Kampala overleg. De volgende stap in het onderhandelingsproces is het opstellen van de gespreksagenda, zeiden beide delegaties vandaag. De Internationale Conferentie voor het Grotemerengebied bemiddelt tussen beide partijen.

De gesprekken komen maar langzaam op gang, omdat beide partijen elkaar ervan bleven beschuldigen verantwoordelijk te zijn voor het geweld in de Congolese provincie Noord-Kivu.Noord-

    • Jeannine Julen