Anonymous zet gegevens Westboro-kerk online

Anonymous heeft persoonlijke informatie van leden van de Westboro Baptist Church openbaar emaakt.

Amsterdam. Hackerscollectief Anonymous heeft de telefoonnummers, e-mailadressen en huisadressen van zo’n veertig vermoedelijke leden van de Westboro Baptist Church online gezet. Dat staat op de nieuwsite Mashable.com. Anonymous deed dit in reactie op het voornemen van de sekte om te demonstreren bij basisschool Sandy Hook, waar vrijdag 26 doden vielen toen een man het vuur opende.

De kerk protesteert regelmatig bij begrafenissen van militairen of mensen die om zijn gekomen bij ongelukken. Deze gebeurtenissen zijn volgens de kerk, ook wel ‘the most hated family of America’ genoemd, een straf van God. God zou wraak nemen op iedereen die een liberale houding heeft tegenover homoseksualiteit. Bij begrafenissen dragen de kerkleden borden met leuzen als ‘God hates fags’. Volgens de groep is de schietpartij in Newtown te wijten aan het homohuwelijk, twitterde een van hen. De kerk vertelt in een videoboodschap dat ‘God de schutter stuurt’.

Anonymous heeft de kerk een waarschuwing gestuurd waarin staat dat de kerk zal worden ‘verwoest’. Volgens Anonymous verspreidt de Westborokerk haat, en ‘ontheiligen’ ze God. NRC

Bekijk de boodschap van Anonymous via nrc.nl. Louis Theroux maakte twee documentaires over de kerk, delen daarvan staan op YouTube.