Van Persie nu topscorer

Robin van Persie hielp Manchester United ook afgelopen weekend op weg naar de zege. Thuis tegen Sunderland maakt de Rotterdammer zijn twaalfde doelpunt van het seizoen en gaf hij de assist op de 3-0 van Wayne Rooney. Door de winst op Sunderland blijft United koploper in Engeland. De voorsprong op stadgenoot Manchester City, dat met 3-1 won bij Newcastle United, blijft zes punten.

Door zijn doelpunt van zaterdag is Van Persie na zeventien duels met twaalf treffers gedeeld topscorer in de Premier League. Ook de Spanjaard Michu van Swansea City scoorde twaalf keer.

Van Persie loopt op schema om zijn doelpuntenrecord van vorig seizoen te verbreken. In het shirt van Arsenal maakte de aanvaller in 38 wedstrijden 30 doelpunten.

Sunderland-trainer Martin O'Neill vergeleek RVP na afloop met Lionel Messi. „Net als Messi bij Barcelona is Van Persie de talisman van United. Met hem in het elftal gaat het draaien. Hij kan vanuit het niets scoren. Dat geeft het hele elftal iets extra’s’’, aldus O’Neill in The Guardian.