Tien jonge meisjes gedood bij explosie Afghanistan

Bij een explosie bij het dorp Dawlatzai, in het oosten van Afghanistan, zijn vanochtend tien jonge meisjes om het leven gekomen. Ze waren hout aan het sprokkelen.

De dodelijke slachtoffers waren meisjes tussen de 9 en 13 jaar oud. Twee andere meisjes raakten bij de explosie zwaargewond en liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het is niet duidelijk om wat voor explosief het ging, meldt AP.

Het zou kunnen gaan om een oude landmijn, waarvan er nog vele in grond liggen op het platteland van Afghanistan. Ook is het mogelijk dat het een bom is die kortgeleden is geplaatst. De politie heeft een onderzoek ingesteld om te bepalen om wat voor soort explosief het ging.

De provincie Nangarhar waartoe het dorp Dawlatzai behoort:


Grotere kaart weergeven