Sijsling en Bertens winnen Masters

Igor Sijsling heeft voor de tweede keer de Nederlandse tennismasters gewonnen. In de finale van de officieuze NK in de Topsporthallen Rotterdam versloeg de 25-jarige Amsterdammer zijn tegenstander Jesse Huta Galung, die in de halve finales verrassend van de als eerste geplaatste Robin Haase had gewonnen. Sijsling, nummer 68 van de wereld, had weinig moeite met Huta Galung (nummer 222): 7-6 en 6-4.

Sijsling bekroonde daarmee een sterk jaar waarin hij voor het eerst de top honderd op de wereldranglijst binnendrong. Hij won drie Challenger-toernooien en hij kwalificeerde zich voor Roland Garros en de US Open. In New York won Sijsling zijn eerste rondepartij in straight sets, maar hij moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de nummer vijf van de wereld, de Spanjaard David Ferrer.

Kiki Bertens won zaterdag de officieuze NK bij de vrouwen. De als eerste geplaatste speelster uit Wateringen won vrij eenvoudig van Quirine Lemoine: 6-1 en 6-3. Lemoine had in de kwartfinale nog verrassend de als tweede geplaatste Arantxa Rus uitgeschakeld, maar ze kon die stunt tegen Bertens niet herhalen.

Bertens won de eerste set vrij eenvoudig. In de tweede set verspeelde ze drie keer haar opslag, maar sloeg ze zelf vijf keer toe. Ze won de vrij eenzijdige partij binnen een uur. Bertens stond vorig jaar ook in de finale van de NK. Toen ging ze in Rotterdam onderuit tegen Lesley Kerkhove.

Bij de rolstoeltennissers werden Ronald Vink en Marjolein Buis Nederlands kampioen. Vink was in de mannenfinale met 6-4 en 7-6 te sterk voor Maikel Scheffers. Bij de vrouwen versloeg Buis tegenstandster Sharon Walraven met 6-3, 0-6 en 6-1. Olympisch kampioene Esther Vergeer ontbrak in Rotterdam vanwege een rustpauze.