Scholen in plaats in Connecticut twee uur dicht wegens verdacht persoon

Alle scholen in Ridgefield, Connecticut, zijn gesloten vanwege een verdacht persoon die misschien gewapend is. Dat bevestigde de politie zojuist tegenover persbureau Reuters.

Een eenheid van de staatspolitie van Connecticut zoekt een treinstation af in de buurt van een basisschool in Ridgefield, Connecticut. Scholen in de plaats zijn gesloten vanwege een verdacht persoon.
Een eenheid van de staatspolitie van Connecticut zoekt een treinstation af in de buurt van een basisschool in Ridgefield, Connecticut. Scholen in de plaats zijn gesloten vanwege een verdacht persoon. Foto AP / Charles Kupa

Alle scholen in Ridgefield, Connecticut, zijn twee uur lang gesloten vanwege een verdacht persoon die “misschien gewapend” zijn. Uiteindelijk bleek er niets aan de hand te zijn, zo schrijft Reuters. Ten minste drie scholen waren dicht.

Ridgefield ligt op zo’n dertig kilometer van Newtown, waar vrijdag een gruwelijke schietpartij plaatsvond waarbij 26 mensen omkwamen op een basisschool, onder wie twintig kinderen.

Er zou een man zijn gezien met een wapen in de buurt van een treinstation, meldde de Connecticut Post. Daarom waren de scholen uit voorzorg gedurende twee uur dicht. “Het was een voorzorgsmaatregel door de situatie in Newtown”, zegt iemand van de lokale politie tegen persbureau Reuters:

“We kregen een melding van een verdacht persoon bij het treinstation Branchville, dat is vlakbij de Branchville basisschool. Wat voor de één verdacht is, hoeft niet verdacht te zijn voor de ander.”


Grotere kaart weergeven