Om half 5 's ochtends op de veiling, 's avonds PSV

Danny van der Vijver of Rijnsburgse Boys

Naam: Danny van der Vijver

Leeftijd: 29 jaar

Sport:Voetbal

Prestaties: Algeheel zaterdagamateurkampioen 2009, kampioen hoofdklasse A in 2006, 2007 en 2009

Morgen speelt Rijnsburgse Boys in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi thuis tegen PSV. Eerder won de amateurclub uit de Bollenstreek van eerstedivisieclubs FC Volendam en FC Emmen. Hoe bereiden jullie je voor op zo’n wedstrijd?

„We doen geen andere dingen dan normaal. We zijn inmiddels ook wel gewend om tegen profclubs te spelen in het bekertoernooi. We speelden al uit tegen Vitesse, NEC, Roda JC en FC Utrecht, maar het is wel de eerste keer dat we thuis tegen zo’n grote club spelen. We trainen altijd drie avonden per week en dat is deze week ook gewoon het geval.”

Hoe ziet de wedstrijddag er voor jou uit?

„Zoals elke werkdag sta ik om vier uur op en ga ik om half vijf de deur uit om te werken bij de bloemenveilig in Naaldwijk. Tegen de Kerst is het vrij druk, maar rond een uur of drie ben ik waarschijnlijk wel thuis. Dan ga ik nog even een uurtje slapen, vervolgens avondeten en dan naar de club waar we om 20.45 uur aftrappen tegen PSV. De volgende ochtend sta ik weer om vier uur naast m’n bed.”

Hoe groot zijn jullie kansen tegen PSV, de koploper in de eredivisie en bekerwinnaar van vorig seizoen?

„De kans dat we doorgaan schat ik op 5 procent. We hebben niets te verliezen en moeten proberen zo lang mogelijk de nul te houden. Dan hebben we als de wedstrijd vordert misschien een kans. Als ze snel scoren kan het een heel vervelende avond worden.

„In de competitie vallen de prestaties tot nu toe een beetje tegen. We staan teleurstellend in de middenmoot. We hebben best een aardig elftal, maar de ballen vallen steeds net verkeerd. In de beker lukt alles juist wel.”

Denk je dat PSV morgen spelers zal sparen?

„Ik denk het niet. Ze hebben dat twee keer gedaan en zijn twee keer bijna op hun bek gegaan tegen een amateurploeg [2-3 bij Achilles ’29 en 3-1 thuis tegen EHC].’’

Wat voor voetbalelftal hebben jullie?

„Een mix van jongere en oudere spelers, met ook een aantal ex-profs erbij zoals Ruud Kras en Ronald Breinburg. Er zijn in de zomer een paar jongens vertrokken en er zijn een paar nieuwe spelers bij gekomen, waarmee we volgens mij sterker zijn dan vorig jaar. Alleen loopt het dus nog niet echt lekker, hopelijk komt daar snel verandering in.”

Wat ben je zelf voor een speler?

„Een aanvallende middenvelder die graag voor de bal komt en de bal klaarlegt voor anderen of zelf scoort. Ik speel al twaalf jaar in het eerste van Rijnsburgse Boys en kom ook uit het dorp.”

Leeft dit duel extra in het dorp?

„Ja zeker. De beker is een wereld van verschil. Normaal staan er ongeveer duizend man langs de lijn, dinsdag zullen dat er zeker vijfduizend zijn. In het dorp wordt er al weken over gepraat, en tijdens de wedstrijd wordt er ook fanatieker meegeleefd.”

    • Matthijs Keuning