Luisteren: studioversie van de unieke ‘Nirvana’/McCartney-samenwerking

Paul McCartney treedt op met Dave Grohl tijdens het Sandy benefietconcert op 12 december 2012. Foto Reuters / Lucas Jackson

Vorige week klommen de overgebleven oude rockers van Nirvana gezamenlijk het podium op. Paul McCartney kwam mee-jammen. En nu hebben ze het nummer ook nog eens uitgebracht.

Sinds de zelfmoord van Kurt Cobain was de band nooit meer samen. Voor het benefietconcert vorige week naar aanleiding orkaan Sandy deden ze het weer. Maar niet alleen Dave Grohl, Krist Novoselic en Pat Smear stonden na twintig jaar samen op een podium. Beatle Paul McCartney deed mee in de hoogst ongewone combinatie, met het nieuwe nummer ‘Cut me some slack’:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&list=PLSpWSaFW-OezmYsnhNVxSRSW8w3Kf2dN6&v=ma8nDZaFp4k

Naar nu blijkt, werd het nummer ook opgenomen voor de documentaire Sound City van Dave Grohl en is het nu in studioversie te beluisteren. Erg Beatle-ish klinkt McCartney hier in ieder geval zeker niet:

Niet iedereen was overigens enthousiast over de samenwerking. Kurt Cobain’s Courtney Love verklaarde “not amused” te zijn. Ze had in Cobain’s plaats liever John Lennon gezien. Voor haar zal het dan een opluchting zijn dat dit voorlopig een eenmalige samenwerking lijkt.

    • Anouk van Kampen