Kijktips

Film

Alice in Wonderland (Tim Burton, 2010, VS).

Voor Burtons doen nogal matte film. De enige die niet wegvalt tegen de special effects is Johnny Depp, zwaar opgemaakt en met digitaal vergrote ogen. De anderen steken bleekjes af tegen wat Burton en zijn technici allemaal tevoorschijn toveren. Allerleukst is Matt Lucas (uit Little Britain) die zowel Tweedledee als Tweedledum speelt. Plotseling krijgt de film door hem een sprankje vrolijkheid. Maar zijn rol is klein. SBS6, 20.30-22.45u.

Hôtel des Amériques (André Téchiné, 1981, F).

Vaak als wezenloze mooifilmerij afgeschreven drama waarin de Franse badplaats Biarritz, Catherine Deneuve en Patrick Dewaere centraal staan. De film brengt de eenzaamheid in kaart van een rijke weduwe en een klusjesman in een tot mislukken gedoemde verhouding. Arte, 22.05-23.35u.

Informatief

Die Story im Ersten: Schmutzige Schokolade II.

Toen in 2010 bekend werd dat in Ivoorkust kindslavernij regel is op cacaoplantages kampten bedrijven als Mars, Nestlé en Cargill met ten minste een imagoprobleem. Er werden scholing en medische verzorging toegezegd. Maar nu documentairemaker Miki Mistrati die hulpprojecten wil bezoeken, krijgt ze daarvoor van geen enkel bedrijf toestemming. Wel wordt geschermd met certificaten van o.a. Rainforest Alliance die prominent op de snoepgoedverpakkingen worden afgedrukt. Als het Mistrati toch lukt om ter plekke te filmen, blijken de arbeidsomstandigheden nog altijd even schokkend te zijn. Fabrikanten en certificeerders reageren.ARD, 22.45-23.30u.

Amusement

NTR Podium: Alexander Gavrylyuk.

Opname van 6 oktober dit jaar in het Concertgebouw. Gespeeld worden van Prokovjev het Derde Pianoconcert en als toegift Etude opus 25 nr.7 in cis van Chopin. Ned.3, 00.00-00.40u.