Kijken: 300 topfilms uit 2012 samengevoegd in 7 minuten

Toegegeven, het is niet het eerste filmoverzicht van 2012 dat we signaleren. Wat betreft nieuwe films was het dan ook een behoorlijk rijk jaar. Van het enorme aanbod zijn er in deze Filmography driehonderd geselecteerd en slim samengevoegd.

We worden in deze collage herinnerd aan de mooiste bioscoopstormen, epische heroïsche quotes, hilarische quotes, veelzeggende gezichtsuitdrukkingen, de mooiste high-fives, de beste botsingen en natuurlijk alle emoties die een mens maar kan ervaren.

Ook is nagedacht over de beste time-lapse, onderwater-scene en filmmuziek uit zowel documentaries als speelfilms die het afgelopen jaar verschenen. Hier kun je zien welke fragmenten uit welke films langskomen, en welke muziek deze selectie begeleidt.

Overigens is vorig jaar al een Filmography verschenen van 2011. Eveneens zeer de moeite waard, alleen al voor de vele ‘oh ja’ momenten:

    • Annemarie Coevert