Doden na bombardement vluchtelingenkamp Syrië

Bij een bombardement op een vluchtelingenkamp nabij Damascus zijn zeker 25 mensen gedood. Het regime in Syrië zou bijna ten val zijn.

Beiroet. Syrische gevechtsvliegtuigen hebben gisteren een moskee in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk ten zuiden van de hoofdstad Damascus gebombardeerd. Daar zouden rebellen hebben geschuild. Volgens de rebellen zijn er zeker 25 mensen gedood. Syrië is de thuisbasis van meer dan 500.000 Palestijnse vluchtelingen, de meesten wonen in Yarmouk.

Meer dan 40.000 Syriërs zijn inmiddels omgekomen in de burgeroorlog in Syrië, tussen de regering van de Syrische president Bashar al-Assad en rebellen, die de val van de president proberen te bewerkstelligen. De rebellen hebben zaterdag een infanteriebasis in Aleppo, in het noorden van Syrië, veroverd.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius zei gisteren op Radio France Internationale Monde dat hij denkt dat het einde van het bewind van president Assad aanstaande is. De nieuwe oppositiecoalitie moet volgens hem gesteund worden zodat extremisten niet de overhand krijgen in de rebellenbeweging.

Egypte heeft de afgelopen maanden meer dan vierduizend Egyptenaren en hun familieleden geëvacueerd uit Syrië, aldus de autoriteiten in Kairo. De Egyptische nationale luchtvaartmaatschappij heeft daarnaast afgelopen maand alle vluchten van en naar Syrië geannuleerd.

Reuters