Bin Hammam legt alle functies in voetbalwereld neer

Mohamed Bin Hammam legt al zijn functies in de voetbalwereld neer. Hij is beschuldigd van corruptie. Foto AFP / Jung Yeon-Je

Mohamed bin Hammam staakt zijn strijd tegen de FIFA. Hij legt al zijn functies in de voetbalwereld per direct neer en zal nooit meer actief worden. De Qatarees heeft dat zaterdag in een ontslagbrief aan de wereldvoetbalbond geschreven. Dat meldt de FIFA vandaag.

Bin Hammam was al eerder levenslang geschorst vanwege corruptie en zijn ontslag verandert daar niets aan, benadrukt de FIFA.

Bin Hamam, toen nog voorzitter van de Aziatische voetbalbond AFC, nam het vorig jaar op tegen Sepp Blatter om president van de FIFA te worden. Maar vlak voor de verkiezing werd de Qatarees beschuldigd van corruptie en geschorst. Hij zou bestuurders van Caribische voetbalbonden geld hebben toegeschoven zodat ze voor hem zouden stemmen.

In een onderzoek werd meer bewijs van corruptie gevonden tussen 2008 en 2011 en eerder dit jaar werd hij geschorst. Bin Hammam bleef echter strijdbaar en wilde zijn naam zuiveren, schrijft Novum. Bij de AFC was hij inmiddels ook al afgezet.

    • Mirjam Remie