Positie Van Basten meer onder druk na verlies Heerenveen in Utrecht

Onder Van Basten won Heerenveen dit seizoen maar drie van de zeventien competitiewedstrijden. De Friezen staan één punt boven de plek die veroordeelt tot nacompetitie. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

De wolken boven het hoofd van trainer Marco van Basten worden maar niet lichter van kleur. Zijn SC Heerenveen verloor vanmiddag met 3-1 bij FC Utrecht. De Friezen hebben nu al zes duels niet meer gewonnen. In die wedstrijden werden maar twee punten gepakt.

Heerenveen begon niet eens zo beroerd aan het duel, maar wist een aantal goede kansen wederom niet te benutten. Gaandeweg het duel kreeg het Utrecht van Van Bastens oud-ploeggenoot Jan Wouters steeds meer het overwicht, en dat betaalde zich via invaller Leon de Kogel uit.

In de 67ste en zeventigste minuut was het de geboren Alphenaar die Utrecht bij de hand nam. Alfred Finnbogason deed een kwartier voor tijd nog wel wat terug, maar publiekslieveling Jacob Mulenga zorgde een minuut voor tijd alsnog voor een afgetekende zege.

    • Jules Seegers