Obama naar herdenkingsdienst kinderen Newtown

Emoties gisteren bij een wake in Connecticut voor de slachtoffers van de schietpartij. Foto AP / Christian Abraham

Barack Obama zal vandaag in Newtown, Connecticut arriveren om een herdenkingsdienst bij te wonen voor de kinderen die bij de schietpartij vrijdag om het leven kwamen. Zij waren allen tussen de zes en zeven jaar oud.

Volgens Reuters zullen de ogen hierdoor eveneens gericht zijn op de president op zoek naar uitwijding over de “betekenisvolle actie” om dit soort tragedies in de toekomst te voorkomen. Hij bezigde deze woorden kort na het drama. De discussie over wapenwetten in Amerika is hevig opgelaaid.

De verwachting is overigens niet dat de president hierover iets zal zeggen nu nog steeds meer informatie over de slachtoffers naar buiten komt. Onder de twintig kinderen waren twaalf meisjes. Schutter Adam Lanza (20) doodde eveneens zes volwassen vrouwen, waarna hij de hand aan zichzelf legde.

Gisteren werd bekend dat Lanza zich met geweld de school heeft binnengewerkt nadat hij niet werd toegelaten tot het gebouw. De kinderen die hij doodde hadden allemaal drie tot elf schotwonden.

    • Jules Seegers