Kerk in Newtown geëvacueerd door politie - niets gevonden

Kaarsen en bloemen voor de kerk in Newtown, om de slachtoffers van de schietpartij vrijdag te herdenken. De marechaussee is ingerukt voor een bommelding bij de kerk. Foto AP / Julio Cortez

Een rooms-katholieke kerk in Newton, Connecticut, is vandaag geëvacueerd na een bommelding. Na onderzoek bleek er niets aan de hand. De kerk staat op ongeveer 1,5 kilometer van de school waar vrijdag een schietpartij was waarbij twintig kinderen en acht volwassenen werden gedood.

De dreiging werd gemeld tijdens een druk bezochte mis, waar slachtoffers van vrijdag werden herdacht. De mis moest halverwege stoppen; volgens een getuige vroeg de priester iedereen de kerk onmiddellijk te verlaten.

Een paar dagen na de gruwelijke schietpartij reageerden politie en medische hulpverleners alert. Ze waren snel aanwezig. Met geweren doorzochten zo’n twaalf politieagenten van de Special Weapons and Tactics (SWAT) eenheid de kerk en aangrenzende gebouwen.

Volgens persbureau AP gingen Adam Lanza, de moeder van de schutter, en acht van de jonge slachtoffers naar de kerk. Het is een rooms-katholieke kerk met een aangrenzende school, waar de schutter kort op zou hebben gezeten.

Kaarsen en bloemen voor de kerk in Newtown, om de slachtoffers van de schietpartij vrijdag te herdenken. De marechaussee is ingerukt voor een bommelding bij de kerk. Foto AP / Julio Cortez

Kaarsen en bloemen voor de kerk in Newtown, om de slachtoffers van de schietpartij vrijdag te herdenken. De marechaussee is ingerukt voor een bommelding bij de kerk. Foto AP / Julio Cortez Kaarsen en bloemen voor de kerk in Newtown, om de slachtoffers van de schietpartij vrijdag te herdenken. De marechaussee is ingerukt voor een bommelding bij de kerk. Foto AP / Julio Cortez