Vuurwerkontploffing op Curaçao - één dode en meerdere gewonden

Bij een vuurwerkloods op Curaçao is zaterdag een grote container met vuurwerk geëxplodeerd en in brand gevlogen. Daarbij zijn één dode en zeven gewonden gevallen, van wie twee ernstig, zo meldt persdienst Novum. De ontploffing deed zich iets voor 20.00 uur Nederlandse tijd voor.

Omwonenden hoorden een gigantische knal toen de container ontplofte. De grond trilde, en bij sommige huizen sprong het glas uit de vensters. Er ontstond een enorme rookwolk en een brand. De brandweer heeft alle slachtoffers uit het kruithuis weten te krijgen. Er wordt nog gezocht naar eventuele vermisten.

De brand op het terrein ten oosten van de hoofdstad Willemstad was een uur na de ontploffing onder controle. Vuurwerk in een tweede container op het terrein wordt onschadelijk te maken. Volgens de politie is er nog steeds explosiegevaar. Ten tijde van de explosie was de douane aanwezig op het terrein voor controle.

De oorzaak van de ontploffing en de omvang van de schade zijn nog onbekend. Ook de identiteit van de slachtoffers is nog niet bekend. Het gebied rond de opslag is in een straal van achthonderd meter afgezet.