Van Gaal boycot Telegraaf

Louis van Gaal boycot De Telegraaf. De bondscoach van het Nederlands elftal stond de afgelopen anderhalve week tal van media, waaronder de NOS, de Volkskrant, het AD en NRC Handelsblad te woord in vraaggesprekken, maar had geen onderhoud met de grootste krant van Nederland. „Ik wil mij niet inlaten met mensen die alles doen om het mij zo moeilijk mogelijk te maken”, zegt Van Gaal.

De bondscoach leeft al enige tijd in onmin met De Telegraaf . De relatie tussen Van Gaal en de krant kwam vorig jaar op scherp te staan toen hij tegen de wens van Johan Cruijff naar voren werd geschoven als beoogd algemeen directeur van Ajax. Van Gaal verwijt het ochtendblad dat het zich „niet aan de feiten houdt”.

Van Gaal staat de krant wel tijdens persconferenties rondom interlands te woord. De bondscoach is sowieso niet te spreken over het merendeel van de journalisten die het Nederlands elftal volgen. „De media staan op een dubbele min min. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Maar de journalist die zich niet aan de feiten houdt zou natuurlijk de uitzondering moeten zijn. Helaas is dat niet zo.”

Louis van Gaal: Sport, pagina 22-23