Slachtoffers bloedbad basisschool VS allen gedood door meerdere kogels

De lijkschouwer spreekt de pers toe in Newtown, Connecticut. Foto Jared Wickerham / AFP

De slachtoffers van de schietpartij op de basisschool in de staat Connecticut zijn allemaal gedood door meerdere kogels. Dat maakte de lijkschouwer zojuist bekend.

Bij de schietpartij zijn twaalf meisjes, acht jongens en zes volwassen vrouwen om het leven gekomen. De kinderen waren zes of zeven jaar oud en hadden allemaal drie tot elf schotwonden. De namen van de slachtoffers zijn vanavond bekendgemaakt. De lijkschouwer zei in drie decennia onderzoek nog nooit zoiets vreselijks te hebben aangetroffen als dit bloedbad in Newtown.

Aan de ouders van de slachtoffers zijn oude foto’s van hun kinderen getoond om hen de gruwelijke beelden van het bloedbad te besparen.

Schutter ging met geweld schoolgebouw binnen

De 20-jarige Adam Lanza schoot gisteren 26 mensen dood op een basisschool in Newtown, onder wie twintig kinderen. Daarvoor had hij thuis zijn moeder al omgebracht. Na de gruweldaad pleegde hij in het schoolgebouw zelfmoord. De schutter kwam het schoolgebouw met geweld binnen. Omdat hij niet werd binnengelaten heeft hij de deur met geweld moeten forceren, zo deelde de politie eerder vandaag mee op een persconferentie.

Politie heeft aanwijzingen voor motief

De politie zei “sterke aanwijzingen” te hebben gevonden voor het motief van de schutter. Verdere details werden nog niet vrijgegeven in het belang van het onderzoek.

Over het karakter van schutter Adam Lanza wordt langzaam meer duidelijk. Lanza is een oud-leerling van de basisschool en was volgens twee oud-klasgenoten een buitengewoon intelligente scholier. Hij wordt getypeerd als verlegen en autistisch en zou weinig vrienden hebben gehad. Veel oud-klasgenoten vermoeden dat Lanza een persoonlijkheidsstoornis had.