‘Sharon Dijksma nieuwe staatssecretaris Landbouw’

In september dit jaar nam Sharon Dijksma afscheid van de Tweede Kamer. Foto ANP / Roel Rozenburg
In september dit jaar nam Sharon Dijksma afscheid van de Tweede Kamer. Foto ANP / Roel Rozenburg In september dit jaar nam Sharon Dijksma afscheid van de Tweede Kamer. Foto ANP / Roel Rozenburg

Voormalig Tweede Kamerlid en staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma (PvdA) volgt Co Verdaas op als staatssecretaris van Landbouw op het ministerie van Economische Zaken. Dat hebben bronnen binnen de PvdA bevestigd aan de NOS.

De benoeming van Dijksma wordt maandag officieel bekendgemaakt.

Dijksma was eerder staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet-Balkenende IV. Ze was Kamerlid voor de PvdA van 1994 tot 2007 en later van 2010 tot 2012. Dijksma was dit jaar nog in de race om burgemeester van Nijmegen te worden. Die post ging uiteindelijk naar Hubert Bruls.

Verdaas trad vorige week af vanwege een bonnetjesaffaire uit zijn tijd als gedeputeerde in Gelderland. De PvdA’er had een onderkomen in Nijmegen, maar bleek tegen de regels in feitelijk in Zwolle te vertoeven. Bovendien diende hij declaraties in voor privéritten naar Nijmegen, terwijl hij naar Zwolle was gereden.