Mild en zonder gladheid

Het milde weer blijft nog wel even aanhouden. Misschien dat het later volgende week weer iets kouder wordt, maar dat is nog verre van zeker.

De zachte lucht wordt aangevoerd van boven zuidelijke delen van de Atlantische Oceaan en stroomt via Frankrijk, België en Engeland vervolgens ook over ons land. Hogedrukgebieden blijven op afstand; depressies bij de Britse eilanden en Noorwegen bepalen het weerbeeld bij ons.

Die lagedrukgebieden betekenen niet dat het de hele tijd regent. Deze zaterdagmiddag trekken wel wolkenvelden over, maar er valt hooguit een enkele bui. Bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 8 graden langs de Waddenkust tot 11 graden in Limburg.

Vanavond en komende nacht verandert weinig aan het weerbeeld. De temperatuur daalt naar 5 tot 7 graden.

De zondag verloopt ook voor een groot deel droog, al trekt op meer plaatsen dan vandaag een enkele bui over. Het blijft zacht, met 7 tot 9 graden. Het waait zwak tot matig, nog steeds uit het zuidwesten.

Maandag passeren uiteindelijk overal een paar buien. Dinsdag en woensdag zijn er ook weer regio’s die helemaal droog blijven.

Vooral woensdag lijkt de temperatuur weer iets te dalen. Of dat de dagen erna doorzet, eventueel op weg naar een winterse periode, is vooralsnog onzeker.