'Iedereen ging op de grond liggen'

Richard Wilford, vader van een leerling van zeven die overleefde: „Mijn vrouw en ik zijn in vliegende vaart naar de school gekomen. Er zijn geen woorden die ook maar in de buurt komen van een beschrijving van de totale paniek die je voelt als je hoort dat je zoon op een plek is waar geweld is geweest. „Je weet niet wat er is gebeurd, je weet niet wat de toestand van je kind is, en je kan niets doen om hem te helpen of beschermen. Het is een machteloze en angstaanjagende ervaring. Mijn zoon hoorde harde geluiden ... het geluid van pannen die vallen. Zijn docent ging kijken. Ze deed de deur dicht en op slot. Ze gingen naar een hoek totdat ze ontdekt werden door de politie.”

Een niet geïdentificeerde moeder: „Een vriend van mij zei dat een gemaskerde man binnenkwam en begon te schieten. Ik weet niet hoe hij binnen is gekomen, want elke keer als je aankomt moet je op een bel drukken en dan zien ze je vanuit het kantoor en ze weten wie je bent en laten je vervolgens binnen. Dus ik weet niet of het iemand was die ze kennen.” Haar kind: „We hoorden schoten en iedereen ging op de grond liggen en mevrouw Martin deed de deur dicht en we gingen in een hoek zitten.”

Robert Licata, vader van een jongen van zes die het overleefde: „Mijn zoontje zat in de klas toen de schutter binnenkwam en op de docent schoot. Op dat moment greep mijn zoon een handjevol van zijn vrienden en rende weg. Hij was heel dapper. Hij wachtte op zijn vrienden.”

Christian Witschy, docent op een naburige school: „ Dit is schokkend en beangstigend. We denken altijd dat het ons niet kan gebeuren – dit is niet Colorado of Texas – maar het bewijst dat we in een enge wereld leven. We moesten de kinderen op onze school tot bedaren brengen toen ze van de schietpartij hoorden.”