Hillary Clinton valt flauw en loopt hersenschudding op

(FILES) Photo dated December 5, 2012 shows US Secretary of State Hillary Clinton at a press conference at NATO headquarters in Brussels. Clinton is recovering at home after suffering a concussion, a spokesman said on December 15, 2012. "While suffering from a stomach virus, Secretary Clinton became dehydrated and fainted, sustaining a concussion," Philippe Reines said in a statement. "She has been recovering at home and will continue to be monitored regularly by her doctors." AFP PHOTO/FILES/JOHN THYS
(FILES) Photo dated December 5, 2012 shows US Secretary of State Hillary Clinton at a press conference at NATO headquarters in Brussels. Clinton is recovering at home after suffering a concussion, a spokesman said on December 15, 2012. "While suffering from a stomach virus, Secretary Clinton became dehydrated and fainted, sustaining a concussion," Philippe Reines said in a statement. "She has been recovering at home and will continue to be monitored regularly by her doctors." AFP PHOTO/FILES/JOHN THYS Hillary Clinton begin december op een persconferentie van de NAVO in Brussel. Foto AFP / John Thys

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is vandaag flauwgevallen en heeft een hersenschudding opgelopen. Dat heeft haar ministerie bekendgemaakt. Clinton kampt al langer met een buikgriep.

Een medewerker van het ministerie zei dat Clinton de komende week van huis uit zal werken, iets wat haar artsen haar hebben geadviseerd. De 65-jarige Clinton was door de buikgriep waarschijnlijk uitgedroogd, waardoor ze flauwviel en de hersenschudding opliep.

Door de hersenschudding moet Clinton volgens bronnen in het Congres waarschijnlijk verstek laten gaan bij een hoorzitting over de aanval op het Amerikaanse consulaat in het Libische Benghazi van 11 september. Die hoorzitting staat voor donderdag gepland.