film

The Hobbit: An Unexpected Journey. Regie: Peter Jackson

NRC HandelsbladToch wordt het pas in het laatste uur opwindend, als Peter Jackson de remmen losgooit [...]. Een onderaardse achtervolging door een adembenemend gedetailleerde aardmannetjesstad van bruggen en steigers munt uit in dynamiek en helderheid. Na zo’n achtbaanrit kan je alleen roepen: nog een keer, nog een keer! ***

De TelegraafVisueel knoopt Peter Jackson eveneens aan bij The Lord of the Rings-films, met weidse vergezichten, indrukwekkende massascènes en het prachtig gedetailleerde design van sets, make-up, kostuums en digitale effecten. ***

de VolkskrantThe Hobbit is onevenwichtig en met zijn speelduur van twee uur en drie kwartier eigenlijk veel te lang, maar er is ruimschoots moois om uit te kijken naar deel twee – meer kan de aftrap van een filmtrilogie niet doen****.