Exopositie

None

Privacy. T/m 3 febr in de Schirn Kunsthalle, Frankfurt. Inl: schirn.de

NRC HandelsbladPrivacy en beeld gaan moeilijk samen. Zodra er een toeschouwer is, is de privacy verstoord. Veel van de kunstwerken op de tentoonstelling gaan over dit spanningsveld tussen intimiteit, voyeurisme en de openbaarmaking van intieme aangelegenheden.

de VolkskrantPrivacy? Dat is iets van gisteren. Dat is de premisse van de grote thematentoonstelling. De instelling pakte in het verleden wel vaker een groot maatschappelijk onderwerp bij de kladden (shoppen als levensvervulling, het toerisme, de stad) maar leek de laatste jaren het fingerspitzengefühl een beetje kwijt te zijn. Nu herpakt de instelling zich met Privat.

Frankfurter AllgemeineIn de Schirn is zojuist een briljante tentoonstelling geopend die iedereen moet gaan zien die aan zijn privacy hecht. Privat laat zien hoe het private aan het verdwijnen is, hoe het meer en meer oplost alsof het om een verouderd en belachelijk idee gaat dat we gerust overboord kunnen zetten.