Binnenkijken

Voor de rubriek Binnenkijken fotografeert Thijs Wolzak de hottub in de tuin van Floris Schoonderbeek.

Huis Het traditionele hoekhuis in Oosterbeek van ontwerper Floris Schoonderbeek (33) en zijn vriendin Kathlijn (27). In de achtertuin staat Schoonderbeeks eigen Dutchtub opgesteld, een polyester buitenbad waarvan het water kan worden verwarmd met de vuurkorf die aan het bad is bevestigd. Een paar houtblokken erin en na twee uur stoken is het badwater warm genoeg om de vrieskou te kunnen trotseren. Schoonderbeek: „Toen ik de Dutchtub tien jaar geleden ontwierp, wilde ik stad en platteland samenbrengen, een product ontwerpen dat je vrij en onafhankelijk zou maken. Dit buitenbad is nieuwe luxe: sober en riant tegelijk.”

Gebruik „In de winter zetten we de tub dichter bij het huis. Twee, drie keer per maand nemen we een bad, soms met z’n tweeën, soms ook met meer. Het is een rustgevend ritueel: eerst een vuurtje stoken en dan genieten, lekker pionieren in je achtertuin. Als het vriest, luisteren we soms stiekem naar de gesprekken van de mensen op straat. Niemand die er op rekent dat aan de andere kant van de heg iemand mee kan luisteren.”

Van Ikea „De Bekväm, het houten keukentrapje. Een kwalitatief hoogstaand product. Echt een classic. Of ik voor Ikea zou willen ontwerpen? Waarom niet? Ze maken best wel goede spullen daar.”

Bij brand meenemen „De fotoalbums. En dan het cadeau dat ik voor mijn dertigste verjaardag kreeg: de Pelican Chair van Finn Juhl, een heerlijke lounge chair, een chair for life.”

Weltevree produceert diverse hottubs van Floris Schoonderbeek. Prijzen vanaf 3.200 euro. Zie weltevree.nl