Aardolie op je lippen

Een droog, schilferend scheenbeen; gesprongen lippen, ingescheurde nagelriemen, een trekkende gezichtshuid – deze winterkwalen zijn uitstekend te verhelpen met Vaseline (dat overigens ook uitkomst biedt bij een piepende deur).

Over vaseline bestaan veel misverstanden: het is te vet om op je gezicht te smeren; het verstopt de poriën; je krijgt er puisten van. Maar dat is allemaal niet waar. Vaseline presteert veel beter dan veel dure verzorgingscrèmes. Het is een efficiënte en veilige vochtinbrenger met verzachtende eigenschappen, en heel betaalbaar bovendien (100 ml, 1,99 euro). Dermatologen zijn er dol op.

Zelf smeer ik deze gezuiverde aardolie (vaseline bestaat voor honderd procent uit petroleum jelly) het liefst op mijn gezicht als ik een keer vroeg ga slapen, alleen in bed lig en de volgende dag toch mijn haar moet wassen. Het is namelijk wel echt heel vet. Maar het resultaat is fijn: je gaat naar bed als een rozijn en komt er weer uit als een druif.