Twee aardbevingen voor de kust van Californië

Er is na de aardbeving nog geen melding gemaakt van schade in de kuststreek van Californië. Foto EPA

Voor de kust van Californië hebben vandaag twee aardbevingen plaatsgevonden, meldt persbureau AP vanmiddag. De eerste had een kracht van 6.4 op de schaal van Richter, de tweede had een kracht van 6.1 en vond enkele seconden later plaats.

De eerste beving bevond zich zo’n 260 kilometer ten zuidwesten van de Amerikaanse kust, de beving die volgde bevond zich honderd kilometer dichter op de kust en is gemeten op een diepte van elf kilometer. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgegeven. Ook is er nog geen melding van schade of slachtoffers.

Enkele twitteraars melden de beving gevoeld te hebben, zonder ernstige gevolgen:

Twitter avatar RonNehring Ron Nehring Just hit with an earthquake here in San Diego at 2:40 AM. House shook, no visible damage.
Twitter avatar ellefowler Elle Fowler earthquake!! anyone else feel that?! eep!

USGS geeft op een kaartje de locatie aan van de beving: