Tour de France van 2014 start in het Engelse Yorkshire

PARIJS - De Britse wielrenner Bradley Wiggins, de tourwinnaar van dit jaar, in het geel op de Champs-Élysées tijdens de laatste etappe van de Tour de France. ANP BAS CZERWINSKI
PARIJS - De Britse wielrenner Bradley Wiggins, de tourwinnaar van dit jaar, in het geel op de Champs-Élysées tijdens de laatste etappe van de Tour de France. ANP BAS CZERWINSKI Wiggins, de tourwinnaar van dit jaar, in het geel op de Champs-Élysées tijdens de laatste etappe van de Tour de France afgelopen zomer. Foto ANP / Bas Czerwinski

Over twee jaar start de Tour de France in de stad Leeds in het Engelse Yorkshire. Dat meldt de organisatie zojuist.

Eén etappe zal worden gereden in Londen. Verdere details over de eerste twee ritten over Brits grondgebied worden 17 januari bekendgemaakt.

Het is de tweede keer dat de Tour in Engeland start. In 2007 ving La Grande Boucle al eens onder grote publieke belangstelling aan in Londen. Ook afgelopen zomer liepen de mensen bij de Olympische Spelen in de Engelse hoofdstad massaal uit voor het wielrennen, dat in Groot-Brittannië een flinke boost kreeg door de tourwinst van Bradley Wiggins, de eerste Britse zege uit de historie.

Volgend jaar Tour van start op Corsica

Volgend jaar start de honderdste editie van de Tour op Corsica. De grootste wielerwedstrijd van het jaar was nooit eerder te gast op het eiland in de Middellandse Zee dat grotendeels bestaat uit heuvel- en bergachtig gebied. Het is het enige van de 96 departementen van Europees Frankrijk dat nog nooit is aangedaan door La Grande Boucle.

De honderdste Tour: twee keer Alpe d’Huez, finish bij zonsondergang: