Susan Rice trekt kandidatuur in

Susan Rice trekt haar kandidatuur in om Hillary Clinton op te volgen als minister van Buitenlandse Zaken. Dat maakte Rice gisteravond in een brief bekend. Rice is de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties en gold als een groot kanshebber voor de functie. Ze schrijft dat ze „vereerd” was om tot de kandidaten te worden gerekend, maar dat ze ervan afziet om een „lange, kostbare en verstorende benoemingsprocedure” te voorkomen. Rice lag de laatste tijd onder vuur om opmerkingen die ze maakte in de nasleep van de aanslag op de Amerikaanse ambassade in Benghazi op 11 september van dit jaar. De kans lijkt nu groot dat John Kerry, de Democraat die in 2004 de presidentsverkiezingen verloor van George W. Bush, de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken wordt. Reuters