Minister Israël aangeklaagd

De Israëlische procureur-generaal heeft minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman gisteren aangeklaagd wegens een vertrouwensbreuk. Het gaat om een fraude- en witwasaffaire van meer dan tien jaar geleden, die mogelijk gevolgen kan hebben voor de aanstaande Israëlische verkiezingen. Aanklagers vermoedden eerder al dat Lieberman in privézaken geld van zakenlieden heeft aangenomen en via mantelbedrijven heeft witgewassen, maar konden dat niet bewijzen. Het Israëlische OM liet de zaak vallen. De aanklacht luidt nu dat hij via de voormalige Israëlische ambassadeur in Wit-Rusland materiaal uit het officiële onderzoek tegen hem heeft verkregen. Lieberman zelf vindt dat hij niet hoeft op te stappen. Wel zei hij met zijn advocaten in conclaaf te gaan over de beschuldigingen. AP