Kijktips

In this image released by Warner Bros., Heath Ledger starring as The Joker, is shown in a scene from "The Dark Knight." (AP Photo/Warner Bros. Pictures, Stephen Vaughan) ** NO SALES **
In this image released by Warner Bros., Heath Ledger starring as The Joker, is shown in a scene from "The Dark Knight." (AP Photo/Warner Bros. Pictures, Stephen Vaughan) ** NO SALES ** AP

Film

The Dark Knight (Christopher Nolan, 2008, VS).

Donkerder en grimmiger dan ooit is deze Batman-film. De werkelijke hoofdpersoon is The Joker. In die gedaante schittert Heath Ledger, in zijn laatste rol. Zijn Joker is een anarchist die de maffia wil helpen om Batman uit te schakelen. Het gaat hem niet om geld, maar om de chaos. SBS6, 20.30-23.30u.

Boy (Tami Ravid, 2012, NL).

Aflevering uit de talentenserie One Night Stand. Een jonge, homoseksuele Filippijnse schoonmaker, wiens leven bestaat uit hard werken en geld sturen naar huis, probeert ondanks zijn egoïstische vriendje en ongeïnteresseerde werkgevers zijn eigenwaarde te ontdekken. Ned.2, 23.15-00.05u.

Cidade dos homens (Paulo Morelli, 2007, BR).

Vijf jaar na Cidade de Deus van dezelfde makers dit verhaal over armoede en geweld, draaglijk gemaakt door warme muziek en vriendschap, witte stranden en vergezichten over de azuren baai van Rio de Janeiro. De film herhaalt kunstgrepen als: een schokkerige camera, grofkorrelige film en harde belichting, voor een authentieke documentairesfeer. Anders dan het fatalistische Stad van God biedt Stad van Mensen een zachte, humanistische boodschap: ook in de favela’s mag je hoop koesteren. Dat levert een didactische film op over vaderschap die de tragische kwaliteit en het ritme van Cidade de Deus mist.Ned.2, 00.05-01.45u.

Amusement

Crimi Clowns.

Vlaams-Nederlandse gangstercomedyserie over een groep clowns die crimineel bijklust. Met aan het hoofd Ronny Tersago (Luk Wyns), ooit aan de top van de Vlaamse showbizz als ‘Clown Norry’, maar aan lager wal geraakt na een veroordeling voor zedendelicten met jonge meisjes. Met Johnny de Mol, Frank Lammers, Eline de Munck, Abigail Abraham. Veronica, 22.25-23.35u.