Jezus en Maria naar de haaien

Catholic priest Father Manuel Perez blesses a Christmas Nativity scene placed in an aquarium as a shark swims by at a zoo in Madrid, Thursday, Dec. 13, 2012. (AP Photo/Paul White)
Catholic priest Father Manuel Perez blesses a Christmas Nativity scene placed in an aquarium as a shark swims by at a zoo in Madrid, Thursday, Dec. 13, 2012. (AP Photo/Paul White) AP

De katholieke priester Manuel Perez zegent de kerststal in die tussen de haaien is neergezet. Sinds 1995 worden de bewoners van Zoo Aquarium Madrid elk jaar rond Kerstmis vergezeld door baby Jezus, Jozef en Maria, de wijzen uit het Oosten en een herder. Het kost maar liefst vijf mensen om de stal op zijn plek te krijgen. Twee duikers die de figuren aangeven, twee mensen die ze op de goede plaats neerzetten en één persoon die van buitenaf in de gaten houdt hoe de gevaarlijke haaien zich door het aquarium bewegen. Zodat de tien haaien in ieder geval verzekerd zijn van kerstsfeer.