In beeld

Duizenden Noord-Koreanen vieren raketlancering in de vrieskou

Twee dagen geleden lanceerde Noord-Korea met succes een langeafstandsraket. Vandaag vierden honderdduizenden Noord-Koreanen het 'heuglijke' feit in de hoofdstad Pyongyang. Toespraken werden gehouden, burgers juichten en dansten, en soldaten speelden op de dwarsfluit. In het buitenland was men minder enthousiast na de lancering, maar Noord-Korea liet weten voorlopig niet van plan te zijn met lanceringen te stoppen.
Twee dagen geleden lanceerde Noord-Korea een langeafstandsraket. Vandaag werd dat groots gevierd, hier eergisteren al: de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un met personeel van het controlecentrum in Pyongyang.
AFP / Korean Central News Agency (KCNA) via KNS
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un geeft hier - vergezeld van een sfeervolle asbak en telefoon met eigen kleedje - de opdracht de langeafstandsraket te lanceren, eergisteren in het controlecentrum in Pyongyang.
AFP / KCNA via KNS
Noord-Koreaanse soldaten vieren vandaag eensgezind de succesvolle lancering van een langeafstandsraket door Noord-Korea. Op het Kim II-Sungplein in Pyongyang kwamen honderdduizenden Noord-Koreanen in de vrieskou bij elkaar om de lancering van afgelopen woensdag te vieren.
AFP / KCNA via KNS
In de sneeuw op een balkon bij het plein staat in het Koreaans "Hoera" te lezen.
AP / Ng Han Guan
Noord-Koreaanse soldaten applaudiseren op het plein in Pyongyang onder borden waarop "Revolutionaire geest", "Grote leider kameraad Kim Jong-un" en "Grote leider" staat geschreven.
AP / Ng Han Guan
Honderdduizenden mensen zijn verzameld op het plein.
AP / Ng Han Guan
Dwarsfluiten, trompetten en andere koperblazers waren ook bij de vrolijke viering aanwezig.
AP / Jon Chol Jin
Gedanst werd er ook, onder slogans als "Hoera voor de revolutionaire ideologie van de grote leider kameraad Kim Jong II" en "Wij vieren vurig de succesvolle lancering van de tweede versie van de Kwangmyongsong-3 satteliet" (de langeafstandsraket)
AP / Jon Chol Jin
Voor een beetje kou schrokken de Noord-Koreaanse soldaten niet terug.
Reuters / KCNA
Noord-Koreaanse soldaten verlaten de massabijeenkomst op het Kim II Sungplein in Pyongyang, Noord-Korea.
AP / Ng Han Guan
Burgers vierden ook mee in Pyongyang.
AFP / KCNA via KNS
Duizenden mensen bij elkaar op het Kim II-Sungplein in Pyongyang.
AFP / KCNA via KNS
Noord-Koreanen aanschouwen een schilderij ter nagedachtenis aan de overleden leider Kim Jong-il op de expositie "De grote leider kameraad Kim Jong-il is voor altijd met ons". Aanstaande maandag is Kim Jong-il een jaar overleden.
Reuters / KCNA