Geld verdient ze nu met huwelijksfoto's en baby

Actress Drew Barrymore attends the Rodeo Drive Walk Of Style honoring BVLGARI and Mr. Nicola Bulgari held at Bulgari on December 5, 2012 in Beverly Hills, California. Imeh Akpanudosen/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Actress Drew Barrymore attends the Rodeo Drive Walk Of Style honoring BVLGARI and Mr. Nicola Bulgari held at Bulgari on December 5, 2012 in Beverly Hills, California. Imeh Akpanudosen/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Wat is er gebeurd?

Actrice Drew Barrymore heeft exclusieve foto’s van haar pasgeboren baby verkocht aan tijdschrift People. Barrymore siert deze week, samen met dochtertje Olive, de cover van de nieuwste editie van het Amerikaanse roddelblad. Het is de eerste keer dat de wereld kennis mag maken met de elf weken oude baby. Hoeveel de actrice heeft gekregen is niet bekend, maar ergens tot in de vijf of zes nullen zal het bedrag zeker lopen. Babyfoto’s van andere sterren gingen eerder weg voor bedragen van een half miljoen ( Britney Spears’ eerste kind in 2005) tot 11 miljoen dollar (de tweeling van Angelina Jolie en Brad Pitt in 2008). Jolie en Pitt doneerden het (record)bedrag aan een goed doel.

En Barrymore?

Het lijkt er niet op dat zij de opbrengst van de babyfoto’s zal weggeven. Dat deed ze eerder dit jaar ook niet toen ze de foto’s van haar ‘intieme’ huwelijksceremonie verkocht aan hetzelfde roddelblad. En ook het bedrag dat ze voor een exclusieve ‘verlovingsfoto’ heeft gekregen is voor zover bekend niet naar een goed doel gegaan. Daarmee lijkt Barrymore, tot voor kort een redelijk privépersoon, steeds meer het soort ster te worden dat haar privéleven ziet als een manier om geld te verdienen.

Verdient ze niet genoeg met haar films?

Forbes noemde haar vorig jaar nog een van Hollywoods meest overbetaalde sterren. Vergelijk haar inkomsten met het loonstrookje dat wij normale stervelingen iedere maand ontvangen en Barrymore heeft genoeg om voor altijd achterover te leunen en te genieten. Toch blijkt de levensstandaard van de Hollywoodster altijd weer zo hoog dat het nooit genoeg is. En nu Barrymore’s filmcarrière even wat minder lekker gaat – haar laatste film Big Miracle was eerder dit jaar een aardige flop – en ze volgens filmsite IMDB ook geen nieuwe projecten op stapel heeft staan, zoekt ze haar inkomsten elders. Behalve haar privéleven, verkoopt ze ook haar eigen wijn – een Pinot Grigio genaamd Barrymore – en zal ze volgens de geruchten een make-uplijn voor winkelketen Walmart ontwikkelen. En nu is er dus Olive. We weten dankzij andere sterren dat baby’s zeer lucratief kunnen zijn in Hollywood. Barrymore verklapte in de talkshow van Ellen DeGeneres dat ze de naam Olive bedacht toen ze net zwanger was en in een boek las dat haar kindje net zo groot was als een olijf.