FC Twente wint van Heracles: 3-2 in Enschede

FC Twente heeft vrijdag de Twentse derby van Heracles Almelo gewonnen. In de Grolsch Veste werd het 3-2 voor de Enschedeërs. Nacer Chadli, Edwin Gyasi en Luc Castaignos scoorden voor de thuisclub, Marko Vejinovic en Thomas Bruns namen de Heracles-treffers voor hun rekening. Door de zege is Twente tenminste een dag koploper in de Eredivisie.

FC Twente heeft vrijdag de Twentse derby van Heracles Almelo gewonnen. In de Grolsch Veste werd het 3-2 voor de Enschedeërs, meldt persdienst Novum. Nacer Chadli, Edwin Gyasi en Luc Castaignos scoorden voor de thuisclub, Marko Vejinovic en Thomas Bruns namen de Heracles-treffers voor hun rekening. Door de zege is Twente tenminste een dag koploper in de Eredivisie.

In de stromende regen in Enschede speelden beide partijen aanvallend voetbal en, hoewel de eerste grote kansen voor Twente waren, was het Heracles dat op voorsprong kwam. Vejinovic schoot na twintig minuten een vrije trap slim langs de muur en via de binnenkant van de paal raak.

Zes minuten later was de stand alweer gelijk via Nacer Chadli en ruim een kwartier na rust maakte Gyasi zijn eerste Twente-goal. De 21-jarige geboren Amsterdammer zette vanaf de rechterkant een dribbel in en rondde die zelf af. Lang kon Gyasi niet van zijn treffer genieten, want uit de eerste Heracles-aanval viel de 2-2. Bruns schoot die diagonaal binnen.

Twintig minuten voor tijd viel de beslissing. Castaignos rondde een voorzet van Chadli simpel af. De Belg stond weliswaar buitenspel toen hij ingespeeld werd, maar dat was door de arbitrage niet gezien.