Man overleden en drie gewonden na instorting in Eindhoven

Screenshot NOS

Op een bouwplaats in Eindhoven is vanmiddag een gebouw ingestort. Drie werknemers raakten gewond waarvan er een naar het ziekenhuis is afgevoerd. Een vierde persoon werd enkele uren vermist, en is in de loop van de middag overleden.

Momenteel wordt nog onderzocht hoe het lichaam van de overleden man onder het puin vandaan gehaald kan worden.

De vloer van het gebouw op de Oirschotsedijk stortte rond 13.30 uur door nog onbekende oorzaak in. Er zou een internationale school worden gebouwd.

De Arbeidsinspectie meldt tegenover ED.nl dat er vier mensen aan het werk waren toen het beton voor de vloer van de tweede verdieping werd gestort, en de vloer naar beneden kwam.

Twee van hen raakten daarbij lichtgewond, een derde persoon werd onder het puin vandaan bevrijd werd met zwaarder letsel naar het ziekenhuis gebracht. Naar de vierde persoon is lang gezocht. Hij is gelokaliseerd, maar de man is inmiddels overleden volgens ED.nl.

Slachtoffers mogelijk bouwvakkers Strukton/Van Straten

De vier bouwvakkers werken mogelijk voor Strukton Bouw/Van Straten Bouw, die de opdracht voor de bouw van de internationale school uitvoeren. Een woordvoerster van Strukton tegenover Omroep Brabant:

“Ik weet nog niet of het mensen van ons zijn. Wij zijn hoofdaannemer, maar het kan zijn dat het werknemers van een ander bedrijf zijn.”

Er is onder meer een traumahelikopter opgeroepen samen met brandweerwagens en ambulances. De politie heeft hierop de bouwplaats afgezet. De arbeidsinspectie onderzoekt momenteel wat er is gebeurd.