Versneller CERN decor horrorfilm

Na de ontdekking van het Higgs-boson in juli was de wereld kort in de ban van de blije wetenschappers aan het CERN in Genève. Maar het zijn bloeddorstige zombies.

Britse studenten aan het CERN draaiden in de kelders van het laboratorium stiekem een horrorfilm. Het verhaal is simpel. De grootse deeltjesversneller ter wereld, de Large Hadron Collider, slaat op tilt en de vrijkomende straling verandert de wetenschappers in zombies.

In de film lopen die zombies met gestrekte armen door de reusachtige kelders van het CERN op zoek naar een groepje overlevende wetenschappers.

Sinds begin deze week staat het 75 minuten durende Decay op YouTube en hoewel duidelijk te zien is dat de acteurs studenten natuurkunde zijn, is de film al bijna 80.000 keer bekeken.

De studenten filmden zonder toestemming en de directeur is in Decay een gewetenloze wetenschapper die de mensheid offert voor de wetenschap. Het CERN onderneemt geen actie. „Het zijn maar studenten die doen wat studenten nou eenmaal doen”, zegt een woordvoerder berustend.