Uitgelicht

Film

The Lord of the Rings: The Return of the King (Peter Jackson, 2003, VS/N-Z/D). Voor de fans was het geruststellend: het derde en laatste deel, 3 uur en 21 minuten lang, was het waardige slot van een magistrale trilogie. RTL7, 20.30-00.30u.

Date Movie (Jason Freidberg en Aaron Seltzer, 2006, VS/CH). Melige film die zijn bestaansrecht eraan ontleent dat hij alle hoogtepunten uit bekende romkoms nog eens op een rijtje zet. Maar dan met de melige knipoog van de filmische strandjutters die dit soort films assembleren en het uitgestreken gezicht van de lookalike-acteurs die er uiterst serieus in meespelen: Ben Stiller en Owen Wilson, Jennifer Lopez uit de The Wedding Planner maar dan met enorme ballonbillen. De film is er voor mensen die plat gaan voor dit soort humor. Voor de rest der mensheid is dit zo bloedeloos, sloom, slecht getimed en slecht geïmiteerd dat zij zich slechts kunnen verbazen dat dit soort films überhaupt gemaakt kan worden. Veronica, 20.30-22.00u.

Coup d’éclat (José Alcala, 2011, F). Catherine Frot als gedesillusioneerde rechercheur bij de politie van het Middellandse Zee-stadje Sète, die zich tegen wil en dank betrokken voelt bij het lot van het vierjarige zoontje van een vermoorde Kazachstaanse prostituee.TV5, 21.00-22.30u.

Informatief

Le mystère de la matière noire. In de fysieke modellen die de wetenschap van de kosmos heeft, wordt slechts 4 procent van alle volgens ons daar aanwezige materie teruggevonden. In deze documentaire de spannende zoektocht naar de overige 96 procent. Arte, 22.16-23.10u.

De Uil van Athena: Maori Boy Genius. Ngaa Rauuira Pumanawawhiti, 16 jaar oud, is een wonderkind in het Maorimilieu, waarin jongeren statistisch gezien weinig geschoold zijn en veel kans hebben om in de criminaliteit te verzeilen, in de gevangenis te raken of zich van het leven te beroven. Ngaa leerde Engels op zijn vierde, begon op zijn twaalfde aan zijn eerste universitaire opleiding en zit nu op Yale. Zijn familie probeert met hulp van de stam de jaarlijkse studiekosten van 35.000 dollar bijeen te krijgen. Maar iedereen gelooft in hem. Sommigen zien in hem zelfs een nieuwe Barack Obama. Canvas, 23.10-00.05u.

Amusement

Loslopend wild. Humoristische sketches over vrouwen en de mannen rondom hen. Vrouwen kunnen tegenwoordig alles hebben: een carrière, een relatie en drie kinderen. Maar ze kunnen ook uitgaan met vriendinnen, op familiebezoek, sporten, een cursus volgen en toch altijd thuis zijn voor het gezin. Wat daarvan terechtkomt zien we van o.a. Els Dottermans, Inge Paulussen en Katelijne Verbeke. En uiteraard spelen ook mannen een rol. Zij worden vertolkt door o.a. Marc Van Eeghem en Lucas Van den Eynde. Eén, 21.05-21.30u.