uit voor kinderen

Uitgelichte Olifant

Hoe zet je een olifant in de spotlights?, dat is de titel van de kinderlezing op zondag 16 december in Koninklijk Theater Carré. Een paar dagen later begint in het theater het Wereldkerstcircus en tijdens de lezing krijgen kinderen een voorproefje. Zo mag je alvast de dieren zien, zelf in de piste staan als een echte circusartiest en leert lichtontwerper Wim Dreesens je hoe je een acrobaat of een olifant uitlicht in zo’n groot theater.

16 december, 11 uur. Koninklijk Theater Carré. Amsterdam. Aanmelden kan tot vrijdag 14 december 16.00 uur. Inl. deplantageamsterdam.nl

Os en Ezel

Wat gebeurde er nou eigenlijk die kerstnacht tweeduizend jaar geleden? We kennen allemaal het verhaal van de geboorte van het kerstkind. Maar niemand heeft de Os en de Ezel ooit gevraagd om hun versie te geven van wat er die nacht is gebeurd. En dat pikken ze niet langer.

t/m 6 januari. Verschillende Nederlandse theaters.Inl. theaterterra.nl

Boijmans voor peuters

Museum Boijmans van Beuningen organiseert zondag 16 december een speciale rondleiding voor peuters. Museumknuffel Bo neemt hen mee op reis door het museum, aan de hand van spelletjes, liedjes, verhaaltjes en dansjes.

16 december, 15 uur.Boijmans van Beuningen, Rotterdam. Inl. boijmans.nl