Polikliniek cardiologie Ruwaard Ziekenhuis maandag weer geopend

Nederland Spijkenisse 16 november 2012 Gerrit jan van Zoelen in Ruwaard van Putten, net voorzitter en nu al dikke crisis: Afdeling cardiologie op slot. foto:Arie Kievit De afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten ziekenhuis in Spijkenisse. Foto ANP / Arie Kievit

De polikliniek cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse gaat maandag weer open. De polikliniek gaat geleidelijk weer volledig draaien met cardiologen van het Maasstad Ziekenhuis, maakte het ziekenhuis vandaag bekend. De verpleegafdeling cardiologie blijft voorlopig gesloten.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft ingestemd met de heropening. Met het ziekenhuis en andere betrokken partijen concludeerde de inspectie dat de patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg gewaarborgd zijn.

Polikliniek gaat gefaseerd open

De polikliniek opent maandag met twee cardiologen die elk een dagdeel spreekuur houden. Daarna wordt het aantal cardiologen en spreekuren uitgebreid. Naar verwachting duurt het nog enkele weken voordat de polikliniek weer volledig draait. Alle spreekuren vinden in eerste instantie plaats in Spijkenisse. De buitenpoliklinieken worden voorlopig niet ingevuld.

De polikliniek cardiologie van het ziekenhuis en de buitenpoliklinieken werden op 20 november gesloten. Enkele dagen eerder was de verpleegafdeling cardiologie gesloten, nadat bekend was geworden dat de sterftecijfers op de verpleegafdeling in 2010 hoger lagen dan gemiddeld. Mogelijk maakten cardiologen fouten. Inmiddels liggen er 21 aangiften over het ziekenhuis bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

    • Jeannine Julen