Messi op 88: één minder dan Zico?

Terwijl de Argentijn Lionel Messi gisteravond in het shirt van Barcelona met zijn 87ste en 88ste treffer zijn kalenderjaarrecord verbeterde, klinkt uit het Braziliaanse én Zambiaanse voetbalkamp kritiek.

Zo zou Zico, bijgenaamd ‘de blanke Pelé’, in 1979 in totaal 89 keer hebben gescoord. Dat meldt de Braziliaanse club Flamengo in een reactie op Messi, die zondag het uit 1972 daterende record (85 goals) van de Duitser Gerd Müller verbeterde en gisteren zich overtrof in het duel met Cordoba.

Zico zou 81 keer voor Flamengo hebben gescoord en zeven keer voor Brazilië. Hij scoorde volgens de club ook bij een benefietduel. „Zonder blessure had Zico er meer dan honderd gemaakt”, aldus Flamengo.

Ook de Zambiaanse bond betwist het record van Messi. Zo zou international Godfrey Chitalu 107 keer hebben gescoord in 1972. Men probeert daarvoor bewijs te verzamelen om de wereldvoetbalbond FIFA te overtuigen.