Kijktips

Film

Date Movie (Jason Freidberg en Aaron Seltzer, 2006, VS/CH).

Melige film die zijn bestaansrecht ontleent aan het op een rij zetten van alle hoogtepunten uit bekende romkoms, met de melige knipoog van de filmische strandjutters die dit soort films assembleren en het uitgestreken gezicht van de lookalike-acteurs die er uiterst serieus in meespelen: Ben Stiller en Owen Wilson, Jennifer Lopez uit de The Wedding Planner, maar dan met enorme ballonbillen. De film is er alleen voor mensen die plat gaan voor dit soort humor. Voor de rest der mensheid is het allemaal niet te pruimen. Veronica, 20.30-22.00u.

Coup d’éclat (José Alcala, 2011, F).

Catherine Frot als gedesillusioneerde rechercheur bij de politie van het Middellandse Zee-stadje Sète, die zich tegen wil en dank betrokken voelt bij het lot van het vierjarige zoontje van een vermoorde Kazachstaanse prostituee.TV5, 21.00-22.30u.

Informatief

De Uil van Athena: Maori Boy Genius.

De 16-jarige Ngaa Rauuira Pumanawawhiti is een wonderkind in het Maori-milieu, waarin jongeren statistisch gezien weinig geschoold zijn en veel kans hebben om in de criminaliteit te verzeilen, in de gevangenis te raken of zich van het leven te beroven. Ngaa begon op zijn twaalfde aan zijn eerste universitaire opleiding en zit nu op Yale. Zijn familie probeert met hulp van de stam de jaarlijkse studiekosten van 35.000 dollar bijeen te krijgen. Canvas, 23.10-00.05u.

Amusement

Loslopend wild.

Humoristische sketches over vrouwen en de mannen rondom hen. Vrouwen kunnen tegenwoordig alles: carrière, relatie, kinderen, uitgaan, sporten, een cursus volgen en toch altijd thuis zijn voor het gezin. Met o.a. Els Dottermans, Inge Paulussen, Katelijne Verbeke, Marc Van Eeghem en Lucas Van den Eynde. Eén, 21.05-21.30u.