Gerrit Zalm wordt commissaris bij Shell

AMSTERDAM - Gerrit Zalm (voorzitter Raad van Bestuur) tijdens de toelichting op de halfjaarcijfers van de ABN Amro. De genationaliseerde bank heeft de winst in het tweede kwartaal met 30 procent zien dalen tot 341 miljoen euro. ANP EVERT ELZINGA Gerrit Zalm tijdens de toelichting op de halfjaarcijfers van de ABN Amro afgelopen zomer. Foto ANP / Evert Elzinga

ABN Amro-topman Gerrit Zalm wordt commissaris bij het bestuur van Shell. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Jeroen van der Veer, die sinds 2009 commissaris is bij Shell, verlaat het olieconcern na 42 jaar.

Zalm, werd eind 2008 vice-voorzitter van de Raad van Bestuur, in februari van 2009 werd hij voorzitter bij ABN-Amro. Daarvoor werkte de oud-minister van Financiën kort bij de later failliet gegane DSB Bank van Dirk Scheringa.

De 65-jarige Van der Veer was tot 2009 topman van Shell, daarna werd hij commissaris.