Diversen

Zwanenmeer

In de voorstelling Het Zwanenmeer Siegfried en Odette nemen 60 zangers, 7 musici en 26 dansers het publiek mee in een show met moderne dans in choreografie van Lonneke van Leth, grotesk decor en livemuziek. Locatie is de Fokker Terminal (oude vliegtuig hangar) in Den Haag, met een vloeroppervlak van 2000 vierkante meter.

18 t/m 30 december. Fokker Terminal, Den Haag. www.lonnekevanleth.nl.

Kerststal van zand

Op het Lange Voorhout in Den Haag staat een kerststal van zandsculpturen. De kerststal heeft een afmeting van 7 meter breed en 3 meter hoog en is vervaardigd van 48.000 kg Olivijnzand. Olivijnzand bevat minerale bestanddelen met de eigenschap dat het CO2 uit de lucht haalt en daardoor luchtzuiverend werkt. 6 jauari wordt de kerststal afgebroken mogen bezoekers een emmer van het duurzame zand mee naar huis nemen voor in de eigen tuin.

van 13 december t/m 6 januari. Lange Voorhout. Den Haag. www.zandacademie.nl

Circus Treurdier

Van donderdag 20 tm zondag 30 december bouwt Circus Treurdier Klein Bellevue om tot theatrale nachtclub: Het Eeuwige Nachtcafé. Een mix tussen een voorstelling en een café chantant. Waar je terecht kunt voor een borrel, een goed gesprek met vrienden, maar vooral voor een typisch ‘Treurdieriaanse’ avond uit met absurde sketches en lekkere muziek.

20 t/m 30 december. Klein Bellvue, Amsterdam. www.circustreurdier.nl

Erwin Olaf

Terwijl in het MMKA zijn tentoonstelling Regressive te zien is, houdt fotograaf Erwin Olaf zaterdag 15 december een lezing over zijn werk in de Eusebiuskerk te Arnhem.

15 december, 17 uur. Eusebiuskerk, Arnhem. www.mmkarnhem.nl