Achttien jaar cel voor doodschieten juwelier

Verdachte Soufiane B. en zijn advocaat mr. Dijkers in de rechtbank tijdens de pro forma in de zaak van de dodelijke overval op juwelier Fred Hund. ANP / Aloys Oosterwijk

Een 20-jarige Amsterdammer krijgt achttien jaar cel voor het doodschieten van de 66-jarige juwelier Fred Hund tijdens de beroving van zijn zaak. Dat meldt AT5. De straf komt overeen met de eis van het OM.

B. is volgens de rechtbank een van de twee mannen die de juwelier in oktober 2010 overvielen. Hund probeerde de mannen daarbij zijn zaak uit te werken en werd vervolgens op de stoep van zijn winkel neergeschoten. Later overleed hij. De tweede dader is nog spoorloos.

B. werd eveneens schuldig bevonden aan een overval op een massagesalon in Amsterdam en het voorbereiden van overvallen in Krommenie en Bleiswijk. Voor deze laatste overvallen stonden eveneens in wisselende samenstelling vier andere mannen terecht. Een 36-jarige man ging vrijuit. Drie 19-jarige verdachten werden veroordeeld tot zestien maanden cel.

    • Lex Boon